Ons team

Maak kennis met Karen, Dorien, Roxane, Ellen & Geertrui

Karen Dumon

Karen Dumon

Tijdens mijn opleiding aan de KULeuven ontwikkelde ik al meteen een voorliefde voor pelvische kinesitherapie. Meteen na mijn afstuderen in 2011 koos ik voor de 2 jaar durende bijzondere bekwaamheid ‘Pelvische reëducatie’ georganiseerd door UG, KUL, VUB en UZA. Daarnaast heb ik me bijgeschoold in dry needling, dit is een techniek om triggerpoints (pijnlijke spanningspunten in de spieren) efficiënt te behandelen.

Mijn interesse gaat zowel uit naar de perinatale kinesitherapie als de pelvische problematiek zowel bij mannen, vrouwen en kinderen. Binnen de pelvische problematiek ben ik zeer gepassioneerd om pijnklachten (CPPS, vaginisme, vulvodynie, bekkenpijn,…) te verhelpen.

Algemeen welzijn zowel pre- als postnataal vind ik ook heel belangrijk. Daarom volg ik een nieuwe opleiding: Perinatale counseling. Hiermee wil ik tegemoet komen aan het psychosociale welbevinden van elke mama.

Ik ben lid van de verenigingen PELVIRED en BICAP (Verenigingen voor perinatale, gynaecologische kinesitherapie en pelvische reëducatie ). Zij organiseren jaarlijks verschillende bijscholingen, workshops en cursussen om op de hoogte te blijven van nieuwe evoluties wat ik heel belangrijk vind.

Naast mijn beroep ben ik fulltime in de weer voor mijn 2 lieve dochtertjes. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin, familie en vrienden. Verder ben ik een enorme fan van bagboxing en loop ik graag op mijn loopband.

Dorien Hellings

Dorien Hellings

Ik ben Dorien, gelukkig getrouwd met Jeroen en sinds 2015 fiere mama van Arthur, in mijn ogen de leukste zoon ter wereld. In mijn vrije tijd sport ik graag (iets met goede voornemens) en speel ik graag met Arthur. Naast sporten hou ik van een leuke babbel, lekker eten, heb ik de nodige humor en ben ik graag in goed gezelschap. Verder geloof ik dat een goede dosis zelfzorg onmisbaar is in het dagelijks leven en hecht ik veel belang aan gezelligheid.

Na jarenlange ervaring binnen een ziekenhuis, op ondermeer diensten als materniteit, pediatrie en ambulante bekkenbodemrevalidatie besloot ik in 2018 als zelfstandige kinesitherapeut te starten.

Binnen deze groepspraktijk werken we met vier gelijkgestemde kinesitherapeuten, met elk de nodige specialisaties. Dit geeft ons de mogelijkheid om een goed en constructief overleg te plegen om onze patiënten zo goed mogelijk te helpen. We werken graag met passie maar vooral ook met veel plezier.

In 2011 behaalde ik het diploma "master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie" met specialisatie inwendige aandoeningen aan de Vrije universiteit Brussel. Uit grote interesse voor pelvische problematiek behaalde ik in 2013 de "bijzondere bekwaamheid voor pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie" aan de VUB, UZA, KUL en Ugent.

Als kinesitherapeut heb ik twee grote passies, waarin ik ook een beroepstitel, uitgereikt door de FOD volksgezondheid, behaalde:

  • Pelvische reëducatie zowel voor mannen, vrouwen als kinderen alsook pre - en postnatale kinesitherapie
  • Respiratoire kinesitherapie voor volwassenen en kinderen
  • Gepassioneerd en gespecialiseerd werken is voor mij een must, binnen deze twee domeinen volg ik dan ook op regelmatige basis bijscholingen om steeds up to date te zijn met de laatste behandeltechnieken. Uit grote interesse voor de bekkenregio volgde ik zo een aantal opleidingen om patiënten met klachten gerelateerd aan het bekken (staartbeen, zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn,..) zo goed mogelijk te behandelen via manuele technieken, bekkenbodemreëducatie en oefentherapie.

    Binnen de ademhalingskinesitherapie blijf ik me ook steeds verder verdiepen en geef ik ook zelf opleidingen.

    Als actief bestuurslid van kinekring Pajottenland zet ik me ook graag in om bijscholingen te organiseren en overleg te creëren tussen kinesitherapeuten.

    Roxane Van Hemelrijck

    Roxane Van Hemelrijck

    Mijn studies kinesitherapie volgde ik aan de Vrije Universiteit Brussel, waar ik in 2011 afstudeerde als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met specialisatie inwendige aandoeningen.

    Ik heb steeds een grote affiniteit gehad met de specifieke domeinen binnen de kinesitherapie van de pelvische reëducatie en de oedeemtherapie. In 2015 behaalde ik het diploma en de bijzondere beroepsbekwaamheid “pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie”. Sindsdien heb ik mij voornamelijk hierop toegespitst en ben ik werkzaam als bekkenbodemtherapeute. Mijn passie voor bewegen en sport pas ik bovendien graag toe in de praktijk. Daarom ligt mijn focus met plezier bij het postnataal fysiek herstel van de vrouw.

    Overigens werk ik ook nog deeltijds als praktijkassistente kinesitherapie aan de UGent.

    In de praktijk begeleid ik het liefst “de mama’s (in spe)”. Of het nu ter voorbereiding is op de bevalling, het verhelpen van bepaalde zwangerschapskwaaltjes of de mama postnataal terug veilig aan het sporten te krijgen, ik doe het met veel overtuiging en passie. Hiervoor blijf ik mezelf ook steeds bijscholen!

    Aangezien ik zelf mama ben van 2 lieve jonge kindjes weet ik maar al te goed dat sporten belangrijk is en het hoofd kan leegmaken, maar ook dat dit niet altijd even vlot verloopt... Net hierdoor blijft mijn job als kinesitherapeut / postnataal personal trainer elke dag een leuke uitdaging!

    Als ik niet aan het werken ben dan geniet ik van de tijd met mijn gezin en vrienden, maak ik graag plannetjes in mijn hoofd en probeer ik zelf ook af en toe te sporten…

    Ellen Roosens

    Ellen Roosens

    Hallo, laat me mezelf even voorstellen: Ik ben Ellen, de jongste telg van het team.

    In 2017 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel als master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen met een specialisatie inwendige aandoeningen. Tijdens het maken van mijn thesis kwam ik voor het eerst in contact met mensen met bekkenbodemproblematieken en zo werd het zaadje geplant voor de passie die er vandaag is.

    Ondertussen behandel ik reeds drie jaar uitsluitend patiënten met bekkenbodem- en staartbeenproblematieken en dit zowel bij mannen, vrouwen als kinderen. Ik ben hiermee gestart in twee ziekenhuizen maar zocht toch wat meer verbondenheid en connectie met de mensen die ik behandelde waardoor ik de stap heb gezet om over te schakelen naar deze gespecialiseerde groepspraktijk.

    In de praktijk zijn er vier gespecialiseerde bekkenbodemtherapeuten met elk hun eigen sterktes en interesses. Door onderling overleg stimuleren we elkaar tot de beste versies van onszelf, hetgeen de behandelingen alleen maar ten goede komt. Verder scholen we ons allen jaarlijks bij waardoor we jullie vandaag allemaal het kwaliteitslabel van de kinesitherapie kunnen voorleggen.

    Mijn vrije tijd plan ik graag vol met gezellige avonden met vrienden, het spelen van escaperooms en verder probeer ik wat tijd vrij te maken om te sporten. Spinning, crosstraining & cardio zijn de favorieten dus er is een grote kans dat je me in één van deze groepslessen terugvindt.

    Geertrui Berghmans

    Na het afstuderen als klinisch psycholoog ging ik meteen aan de slag op de afdeling Pediatrische Hemato-oncologie in het UZ Gent. Daar leerde ik des te meer het belang van ‘the village’, een ondersteunend web van familie, vrienden en kennissen die helpen om zware dagen wat te verlichten. Mijn interesse in netwerken was geboren. Een vierjarige opleiding Systeemtherapie aan de Interactie-academie volgde.

    Van werken met kinderen en jongeren, stapte ik over naar een zelfstandige praktijk in hartje Gent. In de diversiteit van mensen met een vraag, specialiseerde ik mij in trauma door verscheidende EMDR-opleidingen, en voltooide ik de opleiding Perinatale Counseling.

    Het cliché luidt: bij de geboorte van een baby, wordt ook een mama geboren. [En laat ons alsjeblieft ook de papa’s niet vergeten]. Die transitie gaat vaak niet vanzelf, maar in horten en stoten. Een village is vaak onontbeerlijk, maar alles behalve evident. Een kinderwens zet zich niet altijd vanzelfsprekend om in een zwangerschap, de zwangerschap kan fysiek of emotioneel erg zwaar zijn, er kunnen vele vormen van verlies opduiken in de perinatale periode, en ook de bevalling kan soms heel wat zijn om te verwerken. En dan moet het ‘moederen’ of ‘vaderen’ nog beginnen. In al deze fases bied ik graag wat extra support. Jonge gezinnen veroveren vandaag mijn agenda en mijn hart.

    Dit zet ik nu met veel goesting voort in mijn homebase, Gooik. Daar woon ik samen met mijn man en twee kinderen. Ik ga graag op ontdekking, en word liefst elke dag verwonderd, dus ik ben niet vaak thuis te vinden. Wel zie je me wekelijks naast voetbal- en atletiekvelden of zwembaden, en als er nog wat tijd overschiet durf ik zelf mijn loopschoenen even aan te trekken. Humor en enthousiasme zijn key, als therapeut en als persoon, kom het gerust ontdekken.